Wat is seo

Wat is SEO en heeft het nut voor jouw bedrijf?

Als je een eigen bedrijf hebt met een website zul je de term SEO waarschijnlijk aan kennen. SEO kan namelijk heel nuttig zijn bij het vinden van nieuwe klanten. Door te investeren in SEO zorg je er namelijk voor dat potentiële klanten jouw website gemakkelijker kunnen vinden op een online zoekmachine. Voor veel bedrijven valt er veel winst te boeken op het gebied van SEO. Daarom geef ik in deze tekst antwoord op de vraag ‘wat is SEO’?

Wat is seo

Het nut van SEO voor jouw bedrijf

De investering in SEO zal zich al snel uitbetalen als je een goed bedrijf hebt ingeschakeld. Voordat je een bedrijf gaat uitkiezen om jouw website beter vindbaar te maken op het internet is het belangrijk om te begrijpen wat SEO precies is. SEO is in principe het verbeteren van jouw website zodat jouw klanten makkelijker op die site terecht komen. Hierdoor vergroot je de kans dat potentiële klanten op jouw website terecht komen in plaats van op die van de concurrent. Er zijn verschillende manieren waarop dat kan. Door een gespecialiseerd bedrijf een SEO analyse te laten doen van jouw website, kom je erachter op welke punten er ruimte is voor verbetering. Na deze analyse kun je beslissen welke maatregelen je gaat nemen om deze punten te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om jouw website te verbeteren. Door bijvoorbeeld de juiste zoektermen toe te voegen aan jouw website zorg je er voor dat jouw website hoger komt te staan in Google. 

Wat is seo

Je bereik vergroten door linkbuilding toe te passen

Een andere manier om het bereik van jouw website te vergroten is het toepassen van linkbuilding. Het is namelijk zo dat je hoger komt te staan in Google wanneer er veel links zijn naar jouw website. Door op andere sites links naar jouw site aan te brengen zorg je er dus indirect voor dat je meer klanten bereikt. Je kunt een gastblogger inhuren die blogteksten schrijft voor jouw bedrijf. Deze teksten worden dan niet op jouw eigen site geplaatst. Ze worden namelijk op verschillende andere sites geplaatst. Door links naar jouw site toe te voegen zorg je er voor dat jouw website beter vindbaar is op Google.