Facturatieoffice

Waarom een offerte maken zo belangrijk is

Voor een productief en professioneel bedrijf moet je zorgen dat alles perfect verloopt. Een belangrijk onderdeel van je bedrijfsvoering is natuurlijk het versturen van documenten als facturen en offertes. Een goed opgestelde offerte werkt als een visitekaartje voor je bedrijf. Om documenten op te stellen heb je een bepaalde discipline nodig, want je straalt met je documenten uit wat voor soort bedrijf je bent.

Facturatie Office is gebouwd om ondernemers te helpen hun bedrijf zo goed mogelijk in de markt te zetten, door professionele offertes te versturen en de mogelijkheid te bieden de documenten te personaliseren om een eigen huisstijl te gebruiken.

Facturatieoffice

Eerst een offerte, dan pas een factuur

Stel dat je een bedrijf hebt dat zaken doet met een nieuwe klant. De klant vraagt informatie op over de producten of diensten, en tegen welke prijs jij die levert. Deze informatie geef je via een offerte aan te klant. De offerte moet voorzien zijn van alle relevante informatie over de producten, maar ook over jouw bedrijf. Als de klant vervolgens de offerte bekeken heeft en akkoord gaat met je voorstel, kun jij een factuur sturen.

Waarom online offertes maken?

Er zijn veel redenen te noemen waarom het slim is om online offertes te maken. Een belangrijke reden is het besparen van geld en tijd. Via het internet loopt alles sneller, en is de klant sneller op de hoogte van de mogelijkheden die jij te bieden hebt. Belangrijke informatie waar een offerte aan moet voldoen, zijn:

●     Kostenplaatje van de producten of diensten

●     Eventuele kortingen die toegepast worden

●     Belasting-informatie

●     Verzendkosten

Ook is het belangrijk dat je eventuele extra informatie toevoegt die belangrijk zijn voor de klant om te weten, en voor jou belangrijk zijn om zwart op wit vastgelegd te hebben. Denk hierbij aan betaaldata, leveringsvoorwaarden, eventuele garantie en BTW.

Offertes maken met Facturatie Office

Facturatie Office helpt je om in zo min mogelijk tijd zo professioneel mogelijke documenten aan te maken en digitaal te versturen naar de klant. Offertes maken is met deze software in een handomdraai geregeld. Daarnaast houdt de software bij welke documenten al betaald zijn, en hoeveel inkomsten er zijn gegenereerd. Ook fiscale rapporten zijn zo uitgedraaid, waardoor de boekhouder ook sneller klaar is met zijn werk.

Wanneer weet je of jouw offerte goed is?

Wanneer je online een offerte hebt gemaakt en verstuurd, kijkt de klant of hij of zij akkoord gaat met jouw voorstel. Als dit het geval is, heb je een goede offerte opgesteld en kun je de volgende stap nemen: een factuur maken.

Direct resultaat in zo min mogelijk tijd. Omdat Facturatie Office iedere ondernemer wil steunen, is de software gratis te gebruiken tot drie documenten per maand. Wil je meer documenten versturen? Dan kun je voor een laag bedrag een licentie kopen en volledig gebruik maken van de handige software.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *