1 december 2021

Vog online aanvraag: zo pak je dat aan

1 min read
vog online aanvraag

Een vog aanvragen kom je soms simpelweg niet onderuit. Omdat een huisbaas erom vraagt of omdat een toekomstig werkgever wil weten wat hij in huis haalt. De vog is een verklaring omtrent gedrag en toont aan dat jij geen crimineel verleden hebt. Een vog online aanvraag is zo geregeld maar het is niet in elke gemeente een optie helaas.

Snel thuis gestuurd

Verschillen per gemeente

Er zijn nog altijd met heel veel zaken grote verschillen tussen de Nederlandse gemeenten. Bij sommige gemeenten kun je de vog volledig online aanvragen. Je vult dan een formulier in en betaalt, want een vog kost wel geld. Vervolgens wacht je een aantal dagen of weken en krijg je de vog toegestuurd via de post. Moderne gemeenten kunnen je zelf de vog sturen via de mail. 

Langs het loket

Helaas zijn er ook nog gemeenten waar je langs het loket moet voor je vog. Dat is voor sommige mensen niet te doen dus er zijn gelukkig diensten die je kunnen helpen. Je kunt namelijk online een vog aanvragen.

Vanuit huis

Hoe werkt dat?

Via externe partijen voer jij je vog aanvraag uit. Je moet allereerst je gegevens invullen. Dan kun je denken aan je voornamen en achternaam maar ook je woonplaats, adres en eventueel burger service nummer. Met al deze informatie kan die externe partij bij jouw gemeente aankloppen om jouw vog voor je aan te vragen. De vog krijg je dan thuisgestuurd via de post.