Stevig dassengaas

Dassengaas is een gaas dat uiterst geschikt is om onze natuur te beschermen. Het gaas is verzinkt en voorzien met een liggende maas waardoor het uiterst stevig is. Dassengaas wordt heel vaak gebruikt bij het aanleggen van plaatsen waar heel veel wild passeert. Door het plaatsen van zo’n speciale afscheiding kunnen wilde diersoorten als dassen, otters, reewild en herten veilig binnen hun natuurlijke gebied blijven leven. Maar ook voor huisdieren biedt dassengaas een veilige omgeving en bescherming.

Dassengaas voor de veiligheid van de dieren

Dassengaas is een gekende term maar dit type gaas wordt in de volksmond ook wel muskusrattengaas, martergas of nertsengaas genoemd. Het wordt soms gebruikt om het leefgebied van huisdieren zoals konijnen af te bakenen, maar ook als wildraster wordt dassengaas heel vaak gebruikt. Om aanrijdingen van overstekend wild te voorkomen wordt het gaas minstens 20 centimeter ingegraven en bovendien ook omgebogen naar de wildzijde. Op die manier wordt vermeden dat de dieren zich een weg onder het stevig dassengaas zouden kunnen banen en zo in gevaarlijke situaties zouden kunnen terechtkomen.

Dassengaas ter ontsnapping van huisdieren en wild

Stevig dassengaas is het gaas bij uitstek om de fauna op veilige manier haar gang te laten gaan. Bovendien kan het ook worden gebruikt om uw huisdieren (zoals konijnen, hamsters en kippen) veilig in de tuin te laten rondlopen zonder dat ze kunnen ontsnappen. Het gaas biedt bovendien ook een goede bescherming tegen ongewenste bezoekers zoals bijvoorbeeld vossen. Deze zullen zo uw knaagdieren, schapen of vogels niet kunnen aanvallen. U kunt op die manier dus zeker zijn van een beveiliging tegen enerzijds het ontsnappen van uw huisdier(en) en anderzijds aanvallen door roofdieren zoals bijvoorbeeld vossen.

Wilt u een gedeelte van uw terrein afbakenen of een bepaald gebied veilig afschermen? Maak dan gebruik van dassengaas, zeer geschikt voor wildpassages of als omheining voor schapen, knaagdieren en zelfs vogels. Vraag volledig vrijblijvend advies aan. Ons team van experts helpt u graag verder bij het beschermen van onze fauna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *