18 januari 2022

Meer websitebezoekers dankzij SEO

2 min read

Om als ondernemer de concurrentie de baas te blijven, moet je meegaan met de tijd. Dit geldt ook voor de innovatie op het gebied van marketing. Vroeger moesten ondernemers het enkel hebben van mond-tot-mondreclame. Tegenwoordig is een goede website onmisbaar. Echter, een website is alleen maar functioneel als hij ook daadwerkelijk gevonden wordt. Is de vindbaarheid van jouw website niet optimaal? Kies dan voor zoekmachine optimalisatie en vergroot het aantal websitebezoekers. 

Wat houdt SEO precies in?

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd. Deze afkorting staat voor search engine optimization. Dit houdt concreet het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website in. Bij deze optimalisatie wordt de focus gelegd op de positie van jouw website binnen de verschillende zoekmachines. Als ondernemer wil je immers graag hoog in de zoekmachines verschijnen. Want hoe hoger jouw website scoort, hoe meer bezoekers je trekt. Het bewerkstelligen van een gunstige positie binnen de zoekmachines is alleen niet zo simpel. De zoekmachines worden steeds slimmer. Om hierop in te kunnen spelen moet je de taal van deze zoekmachines begrijpen. SEO uitbesteden aan een linkbuilding specialist is dan ook raadzaam. 

Eerst een strategie bepalen

Alvorens er gestart kan worden met de zoekmachine optimalisatie moet er een strategie bedacht worden. Wat is de positie van jouw website nu binnen de verschillende zoekmachines? En waar liggen de mogelijkheden voor verbetering? Een goede SEO strategie vormt de basis voor een effectieve zoekmachine optimalisatie. Bij het bepalen van deze strategie wordt er met verschillende factoren rekening gehouden. Zo wordt er onderzoek gedaan naar de meest relevante zoekwoorden. Hierbij wordt gekeken naar het zoekvolume, maar ook naar de concurrentie. Na het zoekwoordenonderzoek wordt de huidige positie in kaart gebracht. Op basis hiervan wordt bekeken waar de mogelijkheden liggen. Naar aanleiding van die mogelijkheden wordt er een plan van aanpak gemaakt voor de zoekmachine optimalisatie. 

Voordelen van zoekmachine optimalisatie 

Het optimaliseren van de vindbaarheid van jouw website is essentieel. Veel mensen denken dat een mooie website de basis is voor een goede omzet. Maar een website kan alleen maar voor meer omzet zorgen als hij gevonden wordt door (potentiële) klanten. Een mooie website is belangrijk en vormt een goede basis. Maar zonder SEO is een website niet veel waard. Ervaring leert dat de websites die hoog in de zoekmachines scoren het beste bezocht worden. Een hoge positie binnen deze zoekmachines voor jouw website is dus wenselijk. Hiermee zal namelijk niet alleen het aantal online bezoekers, maar ook jouw omzet stijgen. Door te investeren in SEO investeer je dus indirect in de groei van jouw onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *