Meer over SQL

Als je op eenvoudige wijze gegevens op wil vragen vanuit een relationele database, dan kan je hiervoor het best SQL gebruiken. SQL staat voor Structured Query Language. SQL is wijd verspreid en is daarbij ook vaak in samenwerking met andere programmeertalen zoals PHP, ASP en VBA. Wil je meer weten over SQL? Lees dan deze blog!

Wat is SQL

Zoals ik net al heb verteld is SQL dus een programmeertaal. Het is ware het fundament van je website en één van de belangrijkste dingen van jouw website. Het is toepasbaar voor verschillende dingen. Met SQL is het mogelijk om gegevens te onthouden van mensen die zich bijvoorbeeld registeren op jouw webshop. Al die gegevens komen dan in de SQL database.

Logt de klant dan nog een keer in zijn alle gegevens onthouden en worden deze behouden. De klant hoeft dan zijn gegevens niet meer in te typen.

Wat kan het nog meer?

Met SQL is het mogelijk om deze gegevens bewerken of verwijderen. Daarom moet de SQL database altijd goed beveiligd worden. In SQL zijn de gegevens opgemaakt in tabellen om alles zo overzichtelijk mogelijk te houden. Natuurlijk verschilt de grootte van de database aan de grootte van de webwinkel of website.

Let op: er is wel een verschil tussen SQL en een SQL-server. Bij SQL hebben we het over de programmeertaal en bij een SQL server gaat het over de server waar alle data wordt opgeslagen.

SQL leren

Natuurlijk is het lastig om vanaf een blog te leren werken met SQL en een SQL server. Daarom is het geen slecht idee om een goede cursus SQL te volgen indien je interesse hebt in het werken met SQL. Bij Learnit zijn een erkend leerbedrijf en hebben daarom de kracht in huis om dit aan te leren. Ga vooral naar de website: learnit.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *