18 januari 2022

Innovatieve websites: trends voor 2021

2 min read

Als ondernemer kan een soepel werkende, innovatieve website je veel opleveren. Veel klanten zullen met jouw bedrijf kennismaken in een online omgeving. Je website is je visitekaartje. Je zult daarom een website willen die er aantrekkelijk uitziet. Maar net zo belangrijk is dat je website vlot werkt en logisch is vormgegeven. Dit draagt bij een fijne gebruikerservaring. Hieronder een aantal trends in webdesign die jouw website naar een hoger niveau kunnen tillen.

SVG animaties

Het gebruik van illustraties op websites blijft toenemen. Dit maakt een website visueel aantrekkelijk. Doordat veel van deze illustraties op elkaar lijken, wordt het alleen wel steeds lastiger om op basis hiervan jouw website onderscheidend te maken. Met SVG animaties kun je daar verandering in brengen. SVG is de afkorting voor Scalable Vector Graphics. Het fijne aan een SVG bestand is de schaalbaarheid ervan en de kwaliteit waarop nooit ingeboet wordt. Van Vector illustraties kun je animaties maken die passen bij jouw onderneming er visueel echt uit kunnen springen.

Foto’s en illustraties combineren

Op veel websites zie je foto’s en illustraties terugkeren. Niks nieuws onder de zon hier. Wat wel in ontwikkeling is, is het vloeiend samenbrengen van beide elementen. Waar het uitstraling betreft geven foto’s en illustraties niet altijd een eenduidig effect. Daarom zie je dat ze op verschillende manieren ingezet worden. Een teamfoto past prima op de bedrijfspagina, een afbeelding komt vaker voor ter illustratie van een dienst. Maar foto’s en illustraties kunnen zeker op een aantrekkelijke manier samengebracht worden en dat zie je steeds meer gebeuren. Bijvoorbeeld door illustraties letterlijk te verbinden met foto’s, met een overlap in het beeldende materiaal. Of door de kleurschema’s van beide elementen op elkaar af te stemmen. 

Toegankelijkheid

Hoe toegankelijk je website is hangt af van diverse design keuzes. Je wilt dat je website voor iedereen eenvoudig te gebruiken is. Extra aandacht voor jouw specifieke doelgroep is daarbij ook belangrijk. Iemand die is opgegroeid met het Internet zal makkelijker online navigeren dan iemand van een oudere generatie. Daarnaast speelt het doel van het bezoek een rol. Komt een bezoeker op jouw website voor informatie of om iets te kopen? Iedere website vraagt om een andere aanpak, maar het uitgangspunt is hetzelfde: je wilt dat jouw bezoeker zo eenvoudig mogelijk navigeert op jouw website. Een sterke UX strategie (User Experience strategie) voor je website zal hier zeker bij helpen.

Website laten maken

Het bouwen van een nieuwe website passend bij jouw bedrijf of organisatie is maatwerk en vraagt om de nodige kennis. Onder meer van specifieke software en UX design. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om deze klus uit te besteden aan professionals. Een creative digital agency kan jouw website naar een hoger level tillen. Niet alleen zet je hiermee in op een visueel aantrekkelijk site, maar vooral eentje die voor jouw bezoeker even moeiteloos als prettig in gebruik is.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *