18 januari 2022

Inhoud Interim management

1 min read

Wat is interim?

De naam interim komt vanuit het Latijns, de uitdrukken AD interim betekent in de taal ‘ in de tussentijd’ of ‘tijdelijk’. In het Nederlands gebruiken we het woord meestal in combinatie met een functie binnen een organisatie. Bijvoorbeeld Interim management. Een interim manager is iemand die tijdelijk wordt ingehuurd om bepaalde taken voor een bepaalde tijd uit te voeren binnen een organisatie. Vaak heeft een interim manager bepaalde taken die te maken heeft met leiding geven. 

Enkele voorbeeld van een taak die worden uitgewerkt als je bij een interim management werkt:

  • Het aansturen en ondersteunen van het werkende team. 
  • Het aandragen van punten die kunnen worden verbeterd of gewoon algemeen. 
  • Opstellen van managementrapportages of/en eventuele jaarrekeningen.
  • Het delen van positief feedback aan de overige leden van het management. 
  • Doorvoeren van specifieke be leiden denk hierbij aan bijvoorbeeld in het kader van tijdelijke projecten, bezuinigingsrondes, of trajecten die veranderen. 
  • Toezicht houden op het juridische/financieel gebied. 

Waarom kiest een organisatie voor een manager?

De reden waarom ze een manager willen inhuren kan enorm gevarieerd zijn, soms kan een reden zijn om het overbruggen van een afwezige werknemer, denk hierbij aan zwangerschapsverlof, ziekte of ontslag. Het tijdelijk vergroten van de arbeidsproductiviteit door een toenemende vraag. Ter ondersteuning. 

Maatregelen treffen omdat het bedrijf meer of minder populair aan het worden is. Het vergroten van kennis voor een bedrijf. Externe toezicht houden. De voordelen van een manager hebben is dat er snelle beschikbaarheid. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *