18 januari 2022

Hoe je geld kunt besparen met een facilitaire dienst

1 min read
Facilitaire dienst

Als je pandeigenaar bent, dan ben je goed bezig. Vastgoed is een sterke investering, zeker in deze tijden waarin spaargeld amper meer iets waard is. Toch kun je er wellicht nog meer uithalen, bijvoorbeeld met een facilitaire dienst.

Facilitaire dienst

Waarom een facilitaire dienst

Stel je eens voor: je hebt een bedrijfspand gekocht. Een bedrijf of meerdere bedrijven huren een stukje van dit pand van jou. Zij houden hier hun kantoor in. Daar komt van alles bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden en onderhouden van bureaus en stoelen. Maar ook facilitaire diensten zoals schoonmaak en beveiliging komen erbij kijken. Dat zijn allemaal taken die je zelf kunt regelen maar ook uit handen kunt geven aan een facilitaire dienst. Dat bespaart je tijd die jij vervolgens in andere zaken kunt steken. 

Facilitaire dienst

Inhuren van een dienst

Er zijn verschillende manieren om een facilitair manager in je pand aan de slag te krijgen. Allereerst kun je natuurlijk een vacature open zetten. Daar reageren dan mensen op en net zoals bij een normale sollicitatieprocedure kies je de beste uit. Dan heb je echter wel een vaste medewerker erbij. Als je liever wil samenwerken met een bedrijf die zich specialiseren in facilitair management dan kan dat ook. Daar hebben ze vaak de juiste connecties en bovendien heb je dan altijd een vervanger als jouw manager ziek wordt of voor langere periode niet kan werken. Een facilitaire dienst kan bovendien goed meedenken: zij weten dingen waar jij misschien nog helemaal niet aan hebt gedacht.