18 januari 2022

Gas ontbranden of sigaret aansteken? Met een aansteker natuurlijk!

2 min read
aansteker kopen

Als je regelmatig sigaretten, sigaretten of joints rookt, dan kan het bijna niet anders of je bent in het bezit van minimaal één aansteker. Actieve rokers moeten zelfs met enige regelmaat een nieuwe aansteker kopen, tenzij je een navulbaar exemplaar in je bezit hebt natuurlijk. Aanstekers zijn verder nagenoeg onmisbaar voor mensen die gebruik maken van een gasfornuis dat je met vuur moet ontbranden om het werkzaam te krijgen. En zo zijn er nog talrijke andere redenen waarom het aan te bevelen is voor iedereen om een aansteker in huis te hebben én waarom aanstekers hun hoofdfunctie beter vervullen dan lucifers. Hieronder lees je er meer over.

aansteker kopen

Meer goede redenen om een aansteker boven lucifers te prefereren

Om de volgende redenen is het, als het even kan, verstandiger om een aansteker te gebruiken dan een lucifer:

  • Bij winderig of nat weer werken lucifers niet goed. Met aanstekers heb je hier veel minder last van.
  • Als het strijkvlak van een luciferdoosje vochtig is, dan is de kans groot dat je je lucifer er niet mee kunt ontbranden. Een aansteker kent dit probleem niet.
  • Een lucifer kun je maar een beperkte tijd brandend tussen je vingers houden. Nadert het vuur je vingers, dan zul je het vuur moeten uitblazen. Aanstekers hebben deze tijdlimiet niet.
  • Lucifers kunnen op het moment dat je ze tracht te ontbranden via het strijkvlak van een luciferdoosje afbreken. Als je de pech hebt dat het brandende deel zich kort boven een oppervlak bevindt, dan zou op dit oppervlak een brandplek kunnen ontstaan.
  • Aanstekers zijn veiliger te gebruiken op het moment dat je in plotselinge duisternis even een lichtje moet maken.
  • Aanstekers vormen op bepaalde momenten bij concerten ideale lichtbronnen om de sfeer te verhogen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *