SEO diensten

Een sterke SEO-strategie: onmisbaar element voor online succes

Anno 2020 wordt er meer dan ooit door consumenten georiënteerd op nieuwe aankopen via internet. Ook het kopen zijn gebeurt steeds vaker online. Voor jou als eigenaar van een onderneming is het dan ook zaak goed zichtbaar te zijn op internet. En vindbaar, dat vooral. Gaat het met deze vindbaarheid niet goed, schakel dan zeker eens een online marketingspecialist in om van hun SEO diensten gebruik te maken. Hieronder beschrijven we enkele belangrijke elementen die onder SEO vallen.

Content

Met content marketing of content optimalisatie wordt bedoeld dat het tekstuele gedeelte van je website onder de loep wordt genomen. Want zelfs al staan er op je website geen onwaarheden, toch kan het zijn dat je teksten SEO-technisch gezien niet sterk zijn. Idealiter sluiten deze teksten namelijk precies aan bij wat jouw potentiële zoeken. Ziet Google overeenkomsten tussen veelgebruikte zoektermen en jouw teksten? Dan stijgt jouw website onherroepelijk in de ranking!

Techniek

Sommigen staan hier niet altijd bij stil, en daarmee laat men dus kansen liggen. Feit is dat technische SEO van grote invloed is op hoe je in Google rankt. Belangrijk is dat je hierbij eerst de indexeerbaarheid van je website in orde krijgt, dus dat Google je website kan ‘lezen’. Verder worden onder meer de structuur en de snelheid van het laden beoordeeld. Tenslotte is in hoeverre je website fatsoenlijk op bijvoorbeeld smartphones kan worden geopend beoordeeld.

Optimalisatie

Conversie

Als je eenmaal hebt gezorgd voor voldoende verkeer naar je website, dan wil je natuurlijk ook dat er uiteindelijk iets gebeurt. Daarmee bedoelen we: bezoekers moeten ook vaak genoeg iets bestellen of contact opnemen. Technieken die de kans op succes vergroten vallen onder conversieoptimalisatie. Kort gezegd worden hiermee tools aangebracht om het de bezoeker zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken iets te kopen, of contact te zoeken op de manier waarop jij wilt.