18 januari 2022

De koers van Zcash

2 min read

Het is je misschien wel opgevallen dat koers van Zcash niet stabiel is. Dat blijkt ook uit de data. De hoogste waarde die ooit per token is behaald is bijna 6000 Amerikaanse dollar.  Begin 2021 was de keurs van Zcash ongeveer 70 Amerikaanse dollar. Dat Zcash niet stabiel is, is niet uitzonderlijk voor een cryptovaluta. Bitcoin en litecoin zijn ook niet stabiel. Is Zcash iets voor jou? Als je er achter wilt komen of Zcash iets voor jou is; dan moet je zorgvuldig onderzoek doen naar Zcash en de soort beleggingen waaronder Zcash valt, namelijk de cryptovaluta.

Wat zijn cryptovaluta?

Veel mensen weten niet precies wat cryptovaluta zijn. Toch kennen wel veel mensen de bitcoin. De bitcoin is een voorbeeld van een cryptovaluta. De bitcoin is nu de succesvolste cryptovaluta. Cryptovaluta zijn digitaal geld. In de praktijk worden cryptovaluta wel gebruikt voor betalingen maar niet heel veel. In de supermarkt reken je gewoon nog in euro’s af. Waarvoor worden cryptos vooral gebruikt? Cryptovaluta worden heden met name gebruikt als investering. Mensen kopen cryptos om een aantal reden die ik in deze blog zal bespreken. Ten eerste, omdat mensen verwachten dat de koersen omhoog gaan. Ten tweede, omdat mensen bang zijn voor inflatie (dat is geldontwaarding). Deze mensen verwachten dat als er hyperinflatie komt dat cryptos een veilige haven zijn. Net als mensen dat verwachten van goud, zilver en vastgoed.

Is beleggen iets voor jou?

Veel mensen die cryptos hebben zoals Zcash zijn belegger ook wel investeerders genoemd. Is dat ook iets voor jou? Ik ben zelf belegger en ik heb cryptos, aandelen, aandelenfondsen en edelmetalen. Ik raad dit andere mensen ook aan. Het is belangrijk te weten dat je risico loopt. Al jouw geld dat je belegt kun in theorie kwijt raken. Dit mag je nooit vergeten. Dit moet je kunnen accepteren, anders kun je mijns inziens beter niet aan beleggen beginnen. De reden waarom je hoge rendementen kan boeken is omdat je risico loopt. Hoe meer risico de groter de kans op hoge rendementen. Mijn beste beleggingen zijn cryptovaluta. Mijn cryptos heb ik in sommige gevallen keer tien zijn gaan. Ik heb ook een keer een crypto gekocht die naar nul ging. Ik was toen alles wat ik daar ingestopt had kwijt. De investeringen die daarna het best redeneren zijn mijn aandelen. Het fijne van aandelen is dat veel bedrijven dividend uitkeren. Dividenden zijn gelden die bedrijven aan hun aandeelhouders uitkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *