18 januari 2022

De flexibiliteit van legbordstellingen

2 min read

Een functioneel en efficiënt magazijn kan een onderneming kraken of maken. De positieve eigenschappen van legbordstellingen zijn dat je ze op verschillende manieren heel flexibel kunt inzetten voor allerhande doeleinden. Kleinere producten kunnen in handbereik worden opgeslagen. Legbordstellingen hebben het grote voordeel dat ze heel makkelijk kunnen worden opgebouwd en ook weer kunnen worden verplaatst of afgebroken. Als je na een tijdje enkele aanpassingen wil doorvoeren, is dat heel makkelijk aan te passen. De meeste legbordstellingen kunnen worden toegepast volgens de eigen persoonlijke behoeften. Hoogte- of laagtebouw, etagebouw en met flexibele aanpasbare legborden die makkelijk op maat kunnen worden geleverd. Hierdoor is het mogelijk om de legbordstellingen helemaal op eigen maat te installeren.

Het aanschaffen van legborden

De hoge flexibiliteit van legbordstellingen zorgt ervoor dat de opbouw op een heel snelle manier kan worden uitgevoerd. De tussenschotten kunnen heel makkelijk worden verplaatst als dat noodzakelijk is. Het overgrote deel van de legbordstellingen is heel eenvoudig samen te stellen zonder dat je daar een handige Harry voor nodig hebt. Het is daarom ook voor verschillende doeleinden toepasbaar. Uiteraard zijn magazijnen de ideale biotoop voor legbordstellingen. Maar het is bijvoorbeeld ook heel makkelijk om een legbordstelling in een kantoorruimte te plaatsen om bijvoorbeeld verschillende belangrijke dossiers overzichtelijk op te stapelen. De vakken kunnen eventueel vergroot of verkleind worden door middel van gaaswanden, dwarsbalken of gesloten zijwanden.

Waaruit bestaan legbordstellingen?

De onderdelen van legbordstellingen bestaan uit:

  • Frame ondersteuningen

De framesteun is een soort T-profielvorm dat meestal uit een verzinkte uitvoering bestaat. Het zorgt voor de indeling van de legborden. Zoals het woord al zegt is de framesteun het kader van de legbordstellingen.

  • De dwarsbalken voor de versteviging

De dwarsbalken die standaard worden meegeleverd, verstevigen de stelling in de diepte. De constructiehoogte is weliswaar gelimiteerd. Anders bestaat de mogelijkheid dat de legbordstelling omver valt. Om dat euvel te voorkomen wordt vaak de stelling vastgehecht aan een vloer of wand.

  • Het materiaal van de legborden

Afhankelijk van het materiaal van de legborden – metaal of hout – kan de draagkracht van het materiaal verschillen. Het toegestane gewicht schommelt vaak tussen de 150 en 350 kilogram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *