Bitcoins verkopen

Bitcoins verkopen: hoe doe je dat?

Wie Bitcoins in bezit heeft en erop wil verdienen moet natuurlijk Bitcoins verkopen. Maar hoe pak je zoiets aan? En waar kun je ze eigenlijk verkopen? Dat lees je hier.

Verkopen via een bedrijf

Bitcoins verkopen

De meest voor de hand liggende oplossing is om te stappen naar een goede Bitcoin exchange in Nederland zoals Bitvavo of een professionele makelaar zoals BTCdirect. Hier kun je gemakkelijk de bitcoins wisselen naar euro’s en direct laten storten naar je Nederlandse bankrekening. Wel zo handig natuurlijk.

Lenen met Bitcoins

Goed om te weten: het is niet nodig om je bitcoins te verkopen. Je kunt ze ook als onderpand gebruiken voor een lening gebaseerd in euro’s om zo een mogelijke belastingaanslag te vermijden. Dit kan zeer voordelig gedaan worden bij onder andere BlockFi maar er zijn nog meer aanbieders om uit te kiezen. 

Directe verkoop kan ook

Bitcoins verkopen

Een alternatief is om je bitcoin direct te verkopen aan iemand anders, zonder tussenpersoon. Er zijn online marktplaatsen die dat faciliteren. Die lijken op de marktplaatsen die je kent waar in euro’s wordt gehandeld. In de meeste gevallen moet je je registreren en je identiteit verifiëren voordat je een verkooporder kan plaatsen.

Hoe de verkoop zelf werkt, verschilt per website. In de basis lijken ze allemaal op elkaar. Je plaatst een verkooporder voor een bepaald bedrag. Een andere bezoeker die je order ziet staan kan zijn interesse erin kenbaar maken. Het is niet ingewikkeld dus als je dit een veiligere manier lijkt kun je het gewoon zo aanpakken.