18 januari 2022

Beton ciré

2 min read

Beton cire 

Beton cire is een soort  beton dat op een andere manier vervaardigd wordt. Beton cire is eigenlijk meer een beton stuc, in tegenstelling tot regulier beton wordt het namelijk niet gemaakt door water en cement te mixen, maar door cement een synthetische hars te mengen. Dat kleine verschil zorgt voor een volledig ander product. Het is namelijk een stuk lichter dan beton. Door dat verschil kun je het op veel ander manieren gebruiken. Je kan beton cire namelijk toepassen als oppervlakte bedekking in plaats van behang of verf. Betonstuc is ook een stuk makkelijker om mee te werken dan gewoon beton, omdat het lichter is hoef je het niet te gieten, maar kun je het aanbrengen als stuc. Op die manier kun je het gebruiken als muur, maar ook als beton cire vloer keuken

Betonnen vloer 

Een vloer van beton klinkt als een slecht idee, beton is namelijk hard, waardoor het echoot. Daarnaast is het erg koud, niet fijn binnenshuis. Beton kan ook maar één kleur zijn, licht grijze en het is ook nog eens ruw en soms zelfs scherp. Beton is dus geen goed materiaal om binnenshuis te gebruiken, beton cire daarentegen is een heel ander verhaal. Beton cire is namelijk niet zo hard als beton waardoor het minder echoot en minder koud aanvoelt. Beton cire kan zelfs gebruikt worden in combinatie met een ondervloerse verwarming. Een beton cire vloer keuken kan daardoor in veel situaties gelegd worden. Een vloer van beton cire is erg slijtvast waardoor hij jaren lang meekan zonder enig onderhoud, je hoeft hem alleen schoon te maken. Vaak wordt dit in combinatie met een badkamer gedaan.  

Schoonmaken 

 Dat schoonmaken gaat ook gemakkelijk aangezien een beton cire vloer naadloos gelegd wordt. Daardoor kunnen er geen etensresten en ander vuil in de voegen gaan zitten. Beton cire is de laatste jaren steeds populairder geworden, en met goede reden. Beton cire is een product dat op een betaalbare wijze iedere ruimte kan tranfsormeren. Daarnaast heeft het een aantal voordelen ten opzichte van andere producten die ervoor zorgen dat beton cire een onweerstaanbaar product is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *