18 januari 2022

Beginnen met linkbuilding? Zo pak je dat aan!

2 min read

Wil je de vindbaarheid van jouw website vergroten? Zorg er dan onder meer voor dat andere websites naar jouw site linken. Dit noemen we linkbuilding. Naast het optimaliseren van de content en de achterkant van jouw website, is linkbuilding de derde pijler binnen SEO. Zie je het nut van linkbuilding in? Dan wil je hier zelf mogelijk ook mee aan de slag gaan. Om jou een handje te helpen, vertellen wij hier hoe je te werk gaat bij linkbuilding.

Neem jouw site onder de loep

Bij linkbuilding focussen veel websites zich alleen op andere sites. Begrijpelijk, want je wilt immers dat zij naar jouw site linken. Vergeet ook niet om jouw eigen website onder de loep te nemen. Richt je bijvoorbeeld eens tot de content. Als er veel nietszeggende teksten op jouw site staan, is het voor andere sites niet interessant om hiernaar te linken. Daarbij komt dat bezoekers de link van jouw site niet snel zullen delen. Zorg je voor goede content op jouw site? Dan is deze kans een stuk groter. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een link delen via sociale media, maar ook via hun eigen website.

Backlinks verzamelen

Als je aan de slag wilt met linkbuilding, moet je backlinks verzamelen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt jouw site bijvoorbeeld aanmelden op een startpagina of deze inschrijven bij een online bedrijvengids. Hier kun je vaak een gratis link plaatsen. Dit is een betrekkelijk makkelijke manier om backlinks te verkrijgen, maar het resultaat is meestal niet om over naar huis te schrijven.

Wil je de vruchten plukken van linkbuilding? Dan is het zaak om een link naar jouw site te plaatsen op de website van een autoriteit binnen een branche. Hiervoor kun je de site aanschrijven met het verzoek tot linkruil. Helaas staat lang niet iedere partij hier welwillend tegenover. Probeer het daarom eens met behulp van een gastblog. Hierin kun je één of meerdere linkjes naar jouw website verwerken. Je kunt er ook voor kiezen om een pers- of nieuwsbericht te verspreiden naar een nieuwssite. Verwerk hier ook één of meerdere links in. Als zo’n partij jouw bericht inclusief link plaatst, spreken we van een kwalitatieve link.

Stel een strategie op

Wanneer je aan de slag gaat met zoekmachineoptimalisatie raden wij je aan eerst een strategie op te stellen. Voor linkbuilding is dit niet anders. Begin je hier zonder strategie aan? Dan is de kans klein dat je erin slaagt om een link op de website van een autoriteit te plaatsen. In dat geval steek je mogelijk veel tijd in linkbuilding zonder dat het jou daadwerkelijk iets oplevert. Gelukkig kun je dit betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Hoe? Door een linkbuilding agency in te schakelen. Zij kunnen een strategie voor jou opstellen, waardoor linkbuilding hoe dan ook een succes wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *