1 december 2021

Alles wat je als ondernemer moet weten over een telefoon

2 min read

Ben jij ondernemer? Dan zul je het vaak meemaken. Je komt in situaties terecht waarbij je niet in staat bent om de telefoon op te nemen. Dat kan natuurlijk zonde zijn als een potentiële opdrachtgever belt en jij hierdoor deze lead misloopt. Om deze reden is het goed om te kijken naar een aantal mogelijkheden die je hierbij kunnen helpen. Hierdoor ben jij in staat om geen klanten kwijt te raken, maar om zodoende ervoor te zorgen dat je zo optimaal mogelijk de binnenkomende telefoontjes kunt benutten voor jouw onderneming.

Stel een duidelijke voicemail in

Veel ondernemers hebben een telefoon die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het grootste gedeelte van deze personen geen persoonlijke voicemail heeft ingesproken. Dit is meteen een goed aandachtspunt wat je aan dient te pakken als je binnenkomende leads wilt vasthouden. Hierbij is het goed om een persoonlijke boodschap in te stellen waarin je verteld dat je momenteel niet in staat bent om de telefoon op te nemen. Geef ook in dit boodschap aan dat je vervolgens de klant terugbelt binnen een aanzienlijke periode om zodoende ervoor te zorgen dat je de klant niet kwijt zult raken. Dit is immers hoofdzakelijk hetgeen wat je wilt bereiken en dat is natuurlijk erg prettig.

Het inschakelen van een specialist

Wat je ook kunt doen is een specialist inschakelen. Op het internet zijn diverse partijen actief die een telefoonservice aanbieden. Deze telefoonservice wordt ook wel telefoondienst genoemd en is een dienst waarbij de betreffende partij jouw telefoontjes opneemt. Hierdoor kun jij met een gerust hart aan de slag met jouw privéleven of de klussen die je voor je onderneming dient uit te voeren. Het is wel goed om te benoemen dat er kosten zijn verbonden aan het inhuren van een dergelijk bedrijf. Om deze reden is het goed om vooraf deze kosten inzichtelijk te maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Schakel hem door naar iemand anders

Tot slot is het ook nog mogelijk om je toestel door te laten schakelen naar een andere persoon die werkzaam is in jouw onderneming. Hierdoor weet je zeker dat als jij de telefoon niet opneemt, het betreffende telefoontje wordt doorgeschakeld naar meerdere personen. De kans dat iemand vervolgens opneemt is een stuk groter waardoor het zeker aan te raden is om voor deze optie te kiezen. Hierdoor minimaliseer je de kans dat je een potentiële lead misloopt en dat is natuurlijk wel zo prettig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *