Een afvalbak huren regel je bij MKB afval

Ieder bedrijf produceert afval. Of het nu gaat om groente-, fruit- en tuinafval, restafval, papier en karton of plastic, ieder bedrijf heeft ermee te maken. En dus is het verstandig om goed na te denken over het afvoeren van dit afval. Hiervoor kun je een afvalbak huren. Deze wordt geleegd op afgesproken momenten waardoor je nooit meer los afval hebt staan. En dat ruimt lekker op! Het gaat dan niet alleen om de stank van het GFT-afval, maar bijvoorbeeld ook over de ruimte die oud papier en karton inneemt. Zeker in het magazijn van een winkel is zo'n uitdijende stapel karton zonde van de ruimte. Door al het karton direct in de juiste afvalbak te doen, ruimt dat alvast lekker op!

Een afvalbak mag niet altijd buiten staan

Dit kan per gemeente verschillen. Het is dus zaak dat je voor je een afvalbak gaat huren, goed informeert bij jouw gemeente naar wat de regels zijn op dit gebied. Mag je afvalbak niet buiten staan? Dan is er nog geen nood aan de man. Er zijn verschillende afvalbakken die je gewoon binnen kunt zetten en alleen op de ophaaldag even naar buiten kunt rijden. De bakken van 240 liter (op twee wielen), 360 liter (op twee wielen) en 660 liter (op vier wielen) passen allemaal gewoon door een standaard deuropening. Hierdoor kun je de bak gewoon binnen gebruiken.

Welk afval mag je weggooien?

Dat is afhankelijk van de bak én het contract dat je hebt voor het legen van die bak. Heb je een container voor oud papier en karton, dan mag daar natuurlijk geen plastic of ander afval bij. Door je goed te bedenken welk afval er het meest moet worden afgevoerd in jouw bedrijf, zorg je voor een goede afvalstroom. Heb je bijvoorbeeld veel oud papier en karton en wat minder plastic? Dan kun je een grotere papiercontainer en een kleinere plastic container huren.

Scheiden van afval is belangrijk

We willen allemaal een beter milieu, maar daar moeten we zelf ook iets voor doen. En dat begint al klein: afval scheiden lijkt geen belangrijk onderdeel, toch is het dat wel. Door afval te scheiden hoeven er minder nieuwe grondstoffen geproduceerd te worden. Het gemakkelijkste voorbeeld blijft papier: van oud papier wordt nieuw papier gemaakt. Daar hoeven geen bomen voor gekapt te worden. Je ziet dat dat direct meewerkt aan een beter milieu en dus aan een betere toekomst. Ook wordt GFT-afval gebruikt om compost van te maken en wordt glas gewoon weer glas. Door een afvalbak te huren, help jij daaraan mee!