Google website aanmelden

Aan de slag in de finance control? Dit zijn de taken en verwachtingen

Ben je als controller ingezet via een financial recruitment, maar heb je nog niet helemaal voor ogen wat deze baan precies inhoudt? De taken van een interim finance controller draaien er vooral om ervoor te zorgen dat een bedrijf effectief en efficiënt functioneert. De financial controller heeft de taak om de boekhouding te beheren en de interne controles te bewaken. Verder omvatten de verantwoordelijkheden van de  controller  bank- en financiële activiteiten, het maken van correcte rapportages en betalingen aan alle belastingautoriteiten, verzekering aanbevelingen en gerelateerde aankopen en bedrijfsdocumentatie. 

Bovendien bieden controllers een scala aan informatie die bedrijven nodig hebben bij het leiden van het bedrijf. Een controller werkt dan ook rechtstreeks samen met het managementteam om het bedrijf dynamisch te runnen en rapporteert aan het uitvoerend managementteam. Kortom, de ultieme verantwoordelijkheid van de  financial controller zijn het omgaan met finance, accounting, productie, marketing, personeel en activiteiten om ervoor te zorgen dat het bedrijf winstgevend is.

Met andere woorden zou je dus kunnen zeggen dat een controller niet veel meer is dan een financieel boekhouder. De controller is de persoon die de financiële informatie verstrekt en interpreteert die de vernieuwing van het bedrijf oplevert. De taken van een controller zijn belangrijk omdat de rest van de werknemers in het bedrijf, van werknemers tot leidinggevenden, vertrouwen op zijn interpretatie van cijfers om beslissingen te nemen over de onkosten en verkopen. Het is om deze reden dat de financieel controller een behoorlijk salaris ontvangt.

Verantwoordelijkheden

Om het werk van een financial controller helderder te maken vind je hieronder een korte samenvatting:

  • Handhaaft alle noodzakelijke rapportages aan de banken en de back-up systemen
  • Houdt het bankevenwicht van het bedrijf in stand en blijf op de hoogte van uitstaande betaling
  • Keurt facturen goed die betaald moeten worden
  • Zorgt ervoor dat alle financiële overzichten en tabellen correct en nauwkeurig zijn
  • Verzoend alle bankafschriften en maandelijkse financiële rapporten
  • Bereidt periodieke belastingaangiften voor
  • Maakt jaarlijkse projecties en werkt deze maandelijks bij met actuele cijfers
  • Coördineren met de fiscale afdeling van het bedrijf en alle schema’s die nodig zijn voor de voorbereiding fiscale aangiften
  • Inzicht in de bedrijfsverzekeringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *